top of page
Search

2022. október 23-án a Sport11 adott otthont a II. Újbuda Kupának, ahol 23 egyesület 437 ritmikus gimnasztikázója mérettette meg magát.


A rendezvényt a Dél-Budai SC edzői, sportolói és családtagjaik szervezték, a helyszínt pedig Újbuda Önkormányzata és az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. biztosította. A megmérettetésre az ország különböző pontjairól, pl.: Győrből, Miskolcról és Pécsről is érkeztek versenyzők, akik I., II., és III. osztályban, valamint szabadidősport kategóriában mérték össze tudásukat.


A verseny rendezéséből befolyt bevételt a Dél-Budai SC ritmikus gimansztika tornatermének szigetelésére fordítottuk, biztosítva ezzel, hogy a magas energiárak mellett, a hideg, téli időszakban is folytatni tudjuk a felkészülést a 2023-as versenyszezonra.


A II. Újbuda kupán minden sportolónk dobogón állhatott, Futács Mia 1. hely Sajgó Renáta 3. hely (összetett és szabad gyakorlat) Herczeg Hanga - Balázs Kitti duó 2. hely II. osztály gyermek együttes-kéziszercsapat (Alexa Csenge, Korchmáros Anna, Sipos Emma, Tóth Csepke, Vágó Dóra, Villám-Kerti Kitti) 1. hely Szabadidő kategóriás kisgyermek csapat (Bognár Villő, Dávid Csenge, Nagy Lili, Ruzsinszki Szonja, Walcz Laura) 1. hely


A bajnok benned él.

A Dél-Budai SC ritmikus gimnasztikázói a tavaszi versenyszezonban összesen 3 kupaversenyen, valamint a Magyar Bajnokság területi és országos döntőjében összesen 11 arany, 11 ezüst és 5 bronz érmet szereztek.


Balról jobbra: Walcz Laura, Bognár Villő, Sipos Emma, Dávid Csenge, Ruzsinszki Szonja, Villám-Kerti Kitti, Futács Mia


A legeredményesebb versenysportolónk Alexa Csenge volt, aki a Diákolimpián 7. helyen, a Magyar Bajnokság budapesti elődöntőjében 7. helyen, az országos döntőben pedig 5. helyen végzett. Szintén kíváló eredményekkel zárta a szezont Sipos Emma, aki minden kupaversenyen a dobogón állt, a Diákolimpian a 14. helyen végzett, a Magyar Bajnokság budapesti elődöntőjében bajnoki címet szerzett, az országos döntőben pedig 8. helyen zárt. A legfiatalabb versenysportolónk, Korchmáros Anna a 18. helyen zárta a szezont az idei országos döntőben, kisgyermek kategóriában Anna volt az egyetlen sportolónk, aki kiívta magának az országos döntőben való részvételt, amire szintén nagyon büszkék vagyunk.


A szabadidő kategóriás sportlóink között Balázs Kitti bizonyult a legeredményesebbnek, aki az idei szezonban minden megmérettetésen a dobogón állt. Kitti szabad és karika gyakorlatával, így összetettben is a 2. helyen végzett a Berczik Sára Emlékverseny budapesti elődöntőjén; az országos döntőben összetettben és karika gyakorlatával a 4. helyen zárt, szabad gyakorlatával pedig ezüst érmet szerzett. Szabadidős sportolóink között a második legeredményesebb versenyzőnk Sajgó Renáta, aki az országos döntőben szabad gyakorlatával a 6. helyen zárta a megmérettetést, összetettben pedig 13. helyen végzett.


Utánpótlás korú sportolóink között Bognár Villő, Ruzsinszki Szonja, Walcz Laura, Futács Mia és Dávid Csenge szerzett érmet a kupaversenyek alkalmával.


Gratulálunk minden sportolónknak!

2022. május 7-én került megrendezésre a ritmikus gimnasztikázók 2022. évi Magyar Bajnokságának budapesti elődöntője kisgyermek és gyermek kategóriában, ahol a Dél-Budai SC 5 tornászlánya lépett versenyszőnyegre.


Kisgyermek I. osztály kategóriában Korchmáros Anna és Dávid Csenge mutatták be gyakorlataikat, akik a 2014-es születésű gyerekek között a 14. és 16. helyen végeztek. Korchmáros Anna ezzel az eredményével kivívta magának az országos döntőben való szereplést.


Korchmáros Anna és Dávid Csenge, Magyar Bajnokság budapesti elődöntő 2022.


Gyermek II. osztály kategóriában Sipos Emma, Alexa Csenge Adél és Villám-Kerti Kitti képviselte a Dél-Budai SC-t, akik a 2013-as születésű gyermekek között mérettették meg magukat. A 2 éves klubalapítás óta először ünneplehetünk Budapest bajnoki címet, amit Sipos Emma szerzett. Alexa Csenge Adél a 7. helyen, Villám-Kerti Kitti pedig a 12. helyen zárta a versenyt. Az országos döntőben Sipos Emma és Alexa Csenge Adél mutathatják majd be gyakorlataikat.


Alexa Csenge Adél, Sipos Emma és Villám-Kerti Kitti, Magyar Bajnokság budapesti elődöntő 2022.


A bajnok benned él.


bottom of page