Search

2022. május 7-én került megrendezésre a ritmikus gimnasztikázók 2022. évi Magyar Bajnokságának budapesti elődöntője kisgyermek és gyermek kategóriában, ahol a Dél-Budai SC 5 tornászlánya lépett versenyszőnyegre.


Kisgyermek I. osztály kategóriában Korchmáros Anna és Dávid Csenge mutatták be gyakorlataikat, akik a 2014-es születésű gyerekek között a 14. és 16. helyen végeztek. Korchmáros Anna ezzel az eredményével kivívta magának az országos döntőben való szereplést.


Korchmáros Anna és Dávid Csenge, Magyar Bajnokság budapesti elődöntő 2022.


Gyermek II. osztály kategóriában Sipos Emma, Alexa Csenge Adél és Villám-Kerti Kitti képviselte a Dél-Budai SC-t, akik a 2013-as születésű gyermekek között mérettették meg magukat. A 2 éves klubalapítás óta először ünneplehetünk Budapest bajnoki címet, amit Sipos Emma szerzett. Alexa Csenge Adél a 7. helyen, Villám-Kerti Kitti pedig a 12. helyen zárta a versenyt. Az országos döntőben Sipos Emma és Alexa Csenge Adél mutathatják majd be gyakorlataikat.


Alexa Csenge Adél, Sipos Emma és Villám-Kerti Kitti, Magyar Bajnokság budapesti elődöntő 2022.


A bajnok benned él.


A ritmikus gimnasztikázók 2022. évi Berczik Sára Emlékverseny budapesti elődöntőjén négy tornászunk mérettette meg magát szabadidősport 1. szintű kategóriában. Ugyan az idei verseny a szokásosnál korábban került megrendezésre és a tornászok csak 1-2 felkészítő versenyen tudtak résztvenni a megmérettetés előtt, mégis remek teljesítményt nyújtottak. Vágó Dóra és Tóth Csepke Lea gyermek kategóriában a 11. és 12. helyen végeztek.


Vágó Dóra és Tóth Csepke Lea, Berczik Sára Emlékverseny budapesti elődöntő 2022.


Balázs Kitti serdülő kategóriában szabad és karika gyakorlatával, valamint összetettben is a 2. helyen végzett, ami kiemelkedő eredménynek számít, mivel az idei évben kategóriát és korosztályt is váltott. Kitti a tavalyi évben az országos döntőben csak egy hajszállal maradt le a dobogóról és végül a 4. helyen zárta a versenyszezont, idén viszont ismét a legesélyesebbek között vág neki az országos döntőnek.


Balázs Kitti, Berczik Sára Emlékverseny budapesti elődöntő 2022.


Sajgó Renáta szabadidősport 2. szint junior kategóriában az összetett 8. helyen zárta a versenyt, mindannak ellenére, hogy a versenyt megelőző hetekben egy sérülés korlátozta a felkészülésben.


Sajgó Renáta, Berczik Sára Emlékverseny budapesti elődöntő 2022.


A továbbjutásos rendszerben Balázs Kitti és Sajgó Renáta kvalifikálta magát az országos döntőbe, ami 2022. június 11-12-én kerül megrendezésre.


Gratuláunk lányok!
Elkezdődtek az átalakítási munkálatok ritmikus gimnasztikázóink új munkacsarnokában, ahová 2021. októberében már be is tudunk költözni.


Ritmikus gimnasztika szakosztályunk a XI. kerületi Barázda utcába költözik, ahol sportolóink profi körülmények között készülhetnek majd a versenyekre. Az új komplexumban a szabvány méretű versenyt


erület mellett lesz egy kisebb gyakorló terület is, a versenyszőnyeg alá pedig a nemzetközi versenyeken használt aláépítés kerül majd. Az új terem adottságai abban is kedvezőbbnek bizonyulnak, hogy a jövőben mintegy 8 méter belmagasság áll majd rendelkezésre az RG szerek dobálására. Ezzel klubunk csatlakozik az országban a


hhoz az 5 ritmikus gimnasztika klubhoz, akiknek edzései saját komplexumban folynak.


Az átalakítási munkálatokkal jól haladunk, még kb. 2-2,5 hét és birtokba vehetjük az új komplexumot, ahol végre otthonra találnak majd a közösségi programjaink. Az idei évi Halloween party-t már minden bizonnyal itt fogjuk megtartani.


Nagyon hálásak vagyunk azoknak a támogatóknak, akik hisznek bennünk és adományokkal segítették ennek az álomnak a megvalósítását.


Akiknek nem tudjuk elégszer megköszönni a támogatást:

Market Építő Zrt. - beton, sóder, gipszkarton profil

Rockwool - kőzetgyapot

Murexin - aljzatkiegyenlítő