top of page
Search

11🥇, 11🥈, 5🥉- így zártuk a tavaszi szezont

A Dél-Budai SC ritmikus gimnasztikázói a tavaszi versenyszezonban összesen 3 kupaversenyen, valamint a Magyar Bajnokság területi és országos döntőjében összesen 11 arany, 11 ezüst és 5 bronz érmet szereztek.


Balról jobbra: Walcz Laura, Bognár Villő, Sipos Emma, Dávid Csenge, Ruzsinszki Szonja, Villám-Kerti Kitti, Futács Mia


A legeredményesebb versenysportolónk Alexa Csenge volt, aki a Diákolimpián 7. helyen, a Magyar Bajnokság budapesti elődöntőjében 7. helyen, az országos döntőben pedig 5. helyen végzett. Szintén kíváló eredményekkel zárta a szezont Sipos Emma, aki minden kupaversenyen a dobogón állt, a Diákolimpian a 14. helyen végzett, a Magyar Bajnokság budapesti elődöntőjében bajnoki címet szerzett, az országos döntőben pedig 8. helyen zárt. A legfiatalabb versenysportolónk, Korchmáros Anna a 18. helyen zárta a szezont az idei országos döntőben, kisgyermek kategóriában Anna volt az egyetlen sportolónk, aki kiívta magának az országos döntőben való részvételt, amire szintén nagyon büszkék vagyunk.


A szabadidő kategóriás sportlóink között Balázs Kitti bizonyult a legeredményesebbnek, aki az idei szezonban minden megmérettetésen a dobogón állt. Kitti szabad és karika gyakorlatával, így összetettben is a 2. helyen végzett a Berczik Sára Emlékverseny budapesti elődöntőjén; az országos döntőben összetettben és karika gyakorlatával a 4. helyen zárt, szabad gyakorlatával pedig ezüst érmet szerzett. Szabadidős sportolóink között a második legeredményesebb versenyzőnk Sajgó Renáta, aki az országos döntőben szabad gyakorlatával a 6. helyen zárta a megmérettetést, összetettben pedig 13. helyen végzett.


Utánpótlás korú sportolóink között Bognár Villő, Ruzsinszki Szonja, Walcz Laura, Futács Mia és Dávid Csenge szerzett érmet a kupaversenyek alkalmával.


Gratulálunk minden sportolónknak!





bottom of page