top of page
Search

Diákolimpiai Bajnok!

Megszereztük az első aranyérmünket a Diákolimpián! Futács Mia, a 2016-os születűsű gyermekek országos mezőnyében bajnoki címet szerzett a 2023. évi Diákolimpián! A négy napos versenynek a Törökbálinti Sportközpont adott otthont, ahol Mia aranyérme mellett a Dél-Budai Sport Club sportolói többször is felállhattak a dobogóra.

Balról jobbra: Futács Mia és edzője, Veres Lilla


A Diákolimpia az egyik legrangosabb verseny az utánpótláskorú ritmikus gimnasztikázók életében, hiszen itt selejtező körök nélkül, az országos mezőny mutatkozik be. Annak, aki a dobogóra szeretne állni, ki kell tűnnie a tömegből, mert bizonyos kategóriákban akár 80 fő is versenyezhet egymással.


Emellett a korosztályos országos bajnokságtól eltérően itt nem születési év szerint hirdetnek bajnokot, hanem évfolyamonként, így akár 1 évvel idősebb ellenfelekkel kell összemérniük magukat a versenyzőknek.


Kisgyermek kategóriában Ruzsinszki Szonja versenyzőnk bronz érmet szerzett szabad és karika gyakorlattal is. Ugyan a Diákolimpián nem hirdetnek egyéni összetett eredményt, de Szonja szabad és karika gyakorlatának együttes pontszámával maga mögé utasította volna versenytársait.


Balról jobbra: Ruzsinszki Szonja és edzője, Németh Lili


A Diákolimpián az első 8 helyezet kerül díjazásban, így az alábbi sportolóink nyertek még érmet:

Korchmáros Anna 5. és 7. hely

Sipos Emma 5. hely

Balázs Kitti 8. hely


A Diákolimpia után a versenyszezon utolsó és legfontosabb állomása a Magyar Bajnokság Országos Döntője, amit a különböző korosztályokban az elkövetkező hétvégéken tartanak majd.


Hajrá lányok!




bottom of page