top of page
Search

Országos Bajnokság 2023


2023-ban szerettünk volna érmet nyerni a ritmikus gimnasztikázók korosztályos országos bajnokságán, azonban úgy tűnik, hogy ez a célkitűzés most még egy évet várat magára. Mindemellett remekül szerepeltek a sportolóink, négyen is bejutottak a legjobb nyolc közé, ami azt jelenti, hogy az egyik legsikresebben éven vagyunk túl.


Sipos Emma, II. osztály gyermek kategóriában a 2013-as születésű gyerekek között 4. helyen végzett, Korchmáros Anna pedig ugyanebben a kategóriában a 2014-es születésű gyerekek mezőnyében az 5. helyen zárt. Szintén az 5. helyet szerezte meg Ruzsinszki Szonja a besorolás nélküli kategória 2015-ös születésű versenyzői között. Illetve szabad gyakorlatával a 7. helyet csípte meg Hollósi Nóra a II. osztály 2010-es születésű serdülő mezőnyében.


Ugyan idén nem sikerült érmet szereznünk az országos bajnokságon, de talán így még eltökéltebben készülünk majd a jövő évi szezonra! A III. osztályos sportolók országos bajnoksága pedig csak ősszel lesz, ahol a Dél-Budai Sport Club-ot Balázs Kitti fogja képviselni serdülő korosztályban. Ez lesz az utolsó esély, hogy 2023-abn egyéni versenyszámban érmet nyerjünk az Országos Bajnokságon.


Emellett a korábbi évekhez képest rekord számú sportolónk vívta ki magának az országos bajnokságon való szereplést, hiszen a nagy megmérettetést megelőzi egy területi selejtező - esetünkben a Budapest Bajnokság, így a fentiek mellett Agatics Lili, Bognár Villő, Alexa Csenge, Tóth Csepke, Dávid Csenge, Walcz Laura és Villám-Kerti Kitti is szőnyegre léphetett az Országos Bajnokságon.


Hollósi Nóra (Fotó: Morvai Tamás)




bottom of page